V&K Cosmetic z Bielska-Białej stworzył rewolucyjną markę do manicure hybrydowego Lart – dla mistrzów manicure. W ofercie znajduje się ponad 100 intensywnych kolorów, rewolucyjny system Infinity, który wyrównuje naturalną płytkę paznokci i zapewnia stylizacji trwałość bez odprysków i przebarwień, Easy Off Base, No Wipe Top, No Acid Primer oraz Cleaner i Remover z lanoliną. Produkty Lart będą sprzedawane w Polsce i Europie.

-Produkty Lart cechuje niebywała trwałość, dzięki rewolucyjnemu systemowi Infinity. Baza Infinity wyrównuje naturalną płytkę paznokci, jest idealna również dla paznokci zniszczonych, nierównych, słabych, przebarwionych. Tworzy idealny, trwały system z Infinity Top, dzięki czemu kolor utrzymuje się bez odprysków, zapowietrzeń i przebarwień – mówi Joanna Golec, Brand Manager marki Lart.

-Dzięki Lart nasze klientki mogą czuć się bezpiecznie – odpowiednio zaaplikowane produkty nie niszczą paznokci.W produktach panie znajdą m.in. składniki naturalne, takie jak mika i krzemionka. Są bezpieczne dla kobiet w ciąży. Nie zawierają parabenów, toulenu i DBP. Nie są testowane na zwierzętach. Ponad 100 przepięknych kolorów daje naszym klientkom możliwość tworzenia prawdziwych arcydzieł, a wygodna butelka i pędzelek sprawią, że proces tworzenia będzie przyjemnością – dodaje Natalia Czyrny, Marketing Manager V&K Cosmetic, producenta marki LART.

Na początek firma wypuściła 8 głównych kolekcji, przepełnionych sztuką i podróżami, w tym niekonwencjonalną Cosmopolitan Collection – dla kobiet pewnych siebie, które przełamują standardy i schematy oraz Cinnamon Fall Collection – inspirowaną kolorami jesieni. Marka Lart jest dedykowana profesjonalistom i gabinetom kosmetycznym, ale jest dostępna dla każdego w sklepie internetowym producenta. W ofercie posiada również Nail Art Stamping Kit, profesjonalne pilniki do manicure hybrydowego, a już wkrótce kolejne produkty do pielęgnacji dłoni.